Legro’s Blauwe-Bessensubstraat nu OMRI Listed®

10-09-2015

Het Organic Materials Review Institute (OMRI) heeft het  blauwe-bessensubstraat Legro SF Organic, OMRI Listed® verklaard. Daarmee erkent het instituut dat het product geschikt is voor de Amerikaanse “organic” markt. We informeerden de markt onlangs al dat blauwe bessen in ons substraat acht jaar lang in dezelfde container geteeld kunnen worden. Dat Legro SF Organic nu ook OMRI Listed® is, zien we als een extra bekroning.

 

OMRI

Het OMRI is een internationale non-profitorganisatie die  alle producten onder de loep houdt die in de “organic” productieketen gebruikt worden. Deze producten worden volgens “organic” standaarden gekeurd. OMRI Listed® producten worden toegevoegd aan de OMRI Products List© of OMRI Canada Products List©. (Zie http://www.omri.org/ voor meer informatie over OMRI en http://www.omri.org/omri-lists voor de OMRI Products List.)

 

Blauwe bessen acht jaar in dezelfde container

Niet alleen is Legro’s blauwe-bessensubstraat geschikt voor de Amerikaanse markt, het heeft ook andere fantastische voordelen voor de teler. Onderzoek en wereldwijde testen van Legro in samenwerking met onder andere Fall Creek nurseries en het Blueberry Innovation Centre Holland (BICH) wijst namelijk uit dat blauwe bessen wel acht jaar lang succesvol in dezelfde container geteeld kunnen worden. Zo hoeft een teler de planten niet te verpotten en aan te vullen. Ook is de teelt zo beter te sturen. Waardoor het telen van blauwe bessen overal mogelijk wordt. En dat met het stempel OMRI Listed®.

 

 

Meer informatie?

 

Ted Buis, Commercieel Directeur
T: +31 880081800       
E: info@legro.nl