Zachtfruit en Hardfruit

Legro is niet voor niets marktleider in aardbeiensubstraat

Legro levert substraten aan vrijwel alle fruitteelten, zoals aardbeien, frambozen, bramen, blauwe en rode bessen maar ook aan hardfruit.

 

Een goede ontwatering en een goede watervoorziening zijn essentieel voor een fruitsubstraat. Middels de selectie van de juiste grondstoffen heeft Legro een aantal mengsels samengesteld welke zich in de praktijk ruimschoots hebben bewezen. Niet voor niets is Legro marktleider op het gebied van aardbeiensubstraat.

 

Legro is sterk in zowel veen- als kokosproducten.

Hieronder een greep uit onze kwaliteitsgrondstoffen:
› De beste zodenturven van drie verschillende origines; Ierland, Zweden en de Baltische Staten, uitgezeefd op specifieke fracties en ontdaan van fijne delen.
Kokosgruis, heeft als goede eigenschap dat het uitermate makkelijk water opneemt en geen stof bevat. Door een uiterst zorgvuldig buffering en spoelproces is Legro in staat het product uit te leveren met een gegarandeerde lage EC, met minimale hoeveelheden Na, Cl en K. Door een speciale behandeling is Legro in staat om kokos te leveren met een lage Silicium waarde.
Kokosvezel, het product dat extra veel lucht in uw substraat garandeert en bijdraagt aan een goed horizontaal watertransport.


Legro biedt het totale pakket voor al uw teeltwijzen en teeltsystemen.
Uw teeltwijze is een belangrijke factor in de bepaling van het juiste substraat. Betreft het een lange doorteelt of juist een korte voorjaars- of zomerteelt? Teelt u doordragende rassen? Gebruikt u trayplanten of kleinere frigo planten? Teelt u in potten of in bakken? Vind uw teelt plaats onder glas of in tunnels of wellicht zonder bescherming?

 

Allemaal zaken die belangrijk kunnen zijn bij de keuze voor het juiste teeltmedium. Samen met onze verkoopadviseur bent u op zoek naar het beste substraat. Legro levert niet alleen losgestorte substraten, maar ook substraat in bigbales of in bigbags, en ook substraat in matten. Deze matten kunnen gevuld worden met veen, kokos of een mix hiervan. Substraatmatten zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar en in diverse lengte- en breedtematen. In de substraatmatten worden de gewenste plant-, druppel- en drainagegaten voor u gestanst.

 

Wij geven u graag productadvies in de vorm van standaard kwaliteitsproducten voor:
› Aardbeien - Traygronden
› Aardbeien – Lange teelten
› Aardbeien – Korte teelten
› Bramen en Frambozen
› Blauwe bessen

 

 

Aarzel niet en informeer bij onze verkoopadviseur naar het beste substraat voor uw productieplanten, voor uw opkweek van tray- of plugplanten of voor uw vermeerdering. Tevens leveren wij onze beste substraten voor uw frambozen- of bramenteelt.

 

Voor meer informatie of een advies op maat kunt u terecht bij:

Sales Support.
+31 (0) 88 0081800
salessupport@legro.nl